eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Médiatanács: azonnali támogatás egy expedíciós dokumentumfilmnek

Azonnali támogatásban részesítette egy magyar tudóscsoport világszerte egyedülálló expedíciójának dokumentálását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - áll az NMHH által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Mint írják, a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károly-pályázata keretében 1,5 millió forint azonnali támogatást ítélt meg a testület Természetfilm.hu Egyesületnek a perui esőerdőbe vezetett expedíciót bemutató ismeretterjesztő film helyszíni forgatásaihoz.

A pályázók az Andokban, valamint az amazonasi Candamo-medencében a perui államtól kapott exkluzív kutatási engedéllyel rendelkező Oláh György - Garai Cintia ornitológus, zoológus párosának munkáját dokumentálják majd egy tudománykommunikációs alap támogatásával.

Bár az amerikai National Geographic csatorna is ajánlatot tett az ottani kutatás filmes megörökítésére, a magyar tudósok kifejezetten magyar filmesekkel kívántak együttműködni, ezért kérték fel a Természetfilm.hu munkatársait a kivételesnek ígérkező kutatás képernyős bemutatására - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×