eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk

Sting és Peter Gabriel közös turnéra indul

Közös turnét tervez nyárra amerikai és kanadai megállókkal Sting és Peter Gabriel, a Kő, papír, olló elnevezésű koncertsorozat műsorát főleg sikerszámaikból építik fel - írja az MTI.

A két zenész három évtizede ismerte meg egymást, és zenéltek már együtt.

"Rengeteget párnacsatáztunk régen a repülőutak alatt, amikor együtt turnéztunk, Igazán jó móka volt, és nagyszerű volt együtt játszani" - idézte fel Gabriel a délnyugat-angliai Real World Stúdiójában, ahol a két brit zenész összejött, hogy a jövőt tervezgesse.

Gabriel és Sting is sikerei csúcsán hagyta ott együttesét, előbbi a Genesist, utóbbi a Police-t, hogy szólókarrierrel folytassa pályáját.

"Alapvetően egy csomó régi sikert akarunk elénekelni, a közönség azokat a számokat akarja hallani, amelyekről híresek vagyunk. De mindig érdekes, ha elcseréljük a dalokat. Cseppet sem bánnék átengedni neki bármit, amit akar" - jelentette ki Sting.

A közös koncertezés ötlete Stingtől származik, aki korábban Európában és Észak-Amerikában turnézott Paul Simonnal.

"A közönség nagyon szerette, amit együtt csinálunk" - emlékezett.

Gabriel és Sting 1986-ban az Amnesty International koncertjén lépett fel együtt először, két évvel később már hathetes, öt kontinenst érintő jótékonysági turnén zenéltek együtt, hogy emberi jogi kérdésekre hívják fel a figyelmet. Akkor a résztvevők között volt Bruce Springsteen, Tracy Chapman és Youssou N'Dour is.

A két zenész fogadkozott, hogy a turné címéhez híven, amikor csak alkalmuk adódik rá, kő, papír, ollót fognak játszani.

"Tökéletes játék, mivel senki sem kerekedhet felül" - mondta Sting.

A koncertsorozat június 21-én indul az ohiói Columbusban és július 24-én ér véget az albertai Edmontonban.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×