eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Megsokszorozódott Bowie lemezeinek ára

Az egekbe szökött David Bowie halála után a művész hanglemezeinek ára Nagy-Britanniában: a legújabb, Blackstar című album egyik különleges vinilkiadása például az eredeti ár tízszereséért vásárolható meg.

Átszámítva több mint 150 ezer forintot kell fizetni a különkiadásért.

"A jó állapotban fennmaradt népszerű lemezek az eredeti ár több mint az ötszöröséért cserélhetnek tulajdonost online. Bár a nagy művészek halálakor munkáik ára általában megnő, Bowie esetében szokatlanul nagy az árnövekedés" - mondta el Ian McCann, a Record Collector brit szaklap munkatársa.

Bowie január 10-én a rajongók számára váratlanul hunyt el rákbetegségben, két nappal legutóbbi lemeze, a Blackstar megjelenése után.

McCann szerint az árak várhatóan hamarosan csökkenni kezdenek. Ezért aki rendszeresen felbukkanó lemezt kíván vásárolni, annak érdemes várni a piac megnyugvásáig. Ráadásul a lemezkiadó cégek időnként ismételten kiadják a keresett albumokat. A gyűjtők elsősorban úgyis a kifogástalan állapotban lévő eredeti példányokat keresik.

A Record Collector magazin rendszeresen kiadja a Rare Record Price Guide-ot, a lemezek árát összegző nemzetközileg elismert kézikönyvet.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×