eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A kortárs magyar irodalmat népszerűsíti a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

A kortárs magyar irodalom népszerűsítése érdekében indít programsorozatot a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) a magyar kultúra napján. A pénteki első est vendége Vámos Miklós és Bornai Tibor lesz az intézmény zenei gyűjteményének épületében.

A könyvtár MTI-hez eljutatott közleménye szerint a Kortárs és kedvelt című ingyenes sorozat részeként januártól márciusig több közönségtalálkozót is szerveznek az intézmény hálózatában. Vendégük lesz Nyulász Péter, Telegdi Ágnes, Simon Márton, Háy János, Erdős Virág és Kollár-Klemencz László, Berg Judit és Tóth Krisztina, valamint a Szűcsinger formáció, azaz Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs is.

A sorozathoz kapcsolódva hetente új feladványokkal jelentkező online játékot is szervez a könyvtár január 22. és március 21. között. A feladatokat a FSZEK honlapján teszik közzé, a legjobbakat értékes nyeremények várják. Az eredményhirdetést március 25-én tartják, ekkor immáron harmadik alkalommal közös olvasási rekordkísérletet is rendez a könyvtár. Az eseményen Rudolf Péter színművész és Lévai Balázs író, televíziós műsorvezető működnek közre.

A Kortárs és kedvelt programsorozatról bővebb információ a www.fszek.hu/kortars internetes oldalon található.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×