eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ezeket a könyveket vettük karácsonykor

Bár decemberben hetente változott, hogy mi vezeti a Bookline toplistáját, végül Nyáry Krisztián új könyve lett a hónap leggyakrabban vásárolt kötete - mondta el az InfoRádiónak Jávor Zsófia, a Libri-Shopline munkatársa.

Nyáry Krisztián Merész magyarok - 30 emberi történetét bemutató alkotása rendíthetetlen hősökről szól, példamutató, erős magyarokról. A szerző új könyve a karácsonyi időszakban 3 helyet előrelépve a dobogó tetején végzett. Nyáry előző, Igazi hősök címmel tavaly megjelent kötete szintén a lista szereplője, decemberben 18. volt a Bookline listáján.

Frei Tamás negyedik akcióregénye, az Agrárbárók már az előjegyzés során sikeres lett, és kivételes módon októberben és novemberben is az első helyen szerepelt a listán. Decemberben került csak a második helyre, az egész éves eladások tekintetében minden bizonnyal dobogós helyet érdemel ki magának.

Harmadik helyre futott be új szereplőként a Minden napra egy feles című könyv, ami Tibi atya mókáit, okosságait mutatja be. A könyv szövegei még sehol nem jelentek meg, vadonatúj bölcsességeket olvashatnak Tibi atya elkötelezett és nagyszámú hívei.

Negyedik helyen az év végén megjelent Greyt, A szürke ötven árnyalatának legújabb kiadását találjuk, amely a férfi főhős szemszögéből mutatja be a szokatlan szerelmi történetet. Az e-könyvek sikerlistáján a történet az első helyre került.

A magyar sikerkönyvek között továbbra is az élmezőnyben van az örök szerelmet hirdető regény, Gárdos Péter Hajnali láz című alkotása, ami az ötödik helyen végzett a Bookline év végi sikerlistáján, az e-könyvek között pedig harmadik lett. A könyv ismertségét minden bizonnyal tovább növelte az alkotás decemberben bemutatott filmváltozata.

Hatodik helyen végzett az év gyerekkönyv-szenzációja, a Kolibri Kiadó gondozásában megjelent Aludj el szépen, Bendegúz! A svéd viselkedéskutató, Carl-Johan Forssén Ehrlin meséje az altatással járó, fárasztó küzdelmeket szeretetteljes, családi szertartásokká változtatja, ami világszerte gyermekek és szülők millióinak segít.

A magyar sikerszerzők írásai közül Fábián Janka és Lakatos Levente regényei is nagyon jó helyezést értek el. Fábián Janka Búzavirág című várva várt új könyvében a romantikus történelmi regények kedvelői az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetik végig. A szerző másik regénye, a Királynő az e-könyvek listáján a második helyet szerezte meg. Lakatos Levente új regénye, a Szeress jobban! pedig a kilencedik lett a toplistán.

Tizenharmadik helyen szerepel Paula Hawkins A lány a vonaton című regénye, ami 247 napja fent van a legkeresettebb könyvek listáján. A színezés a 2015-ös év másik slágere, a toplisták élén minden hónapban ott vannak a felnőttszínezők, amik közül is kiemelkedik Johanna Basford Titkos kert című alkotása, ami az év végi sikerlistán a 14. helyen szerepel, és 209 napja tartja helyét a legkeresettebb könyvek között.

A menekültválság elemzése, politikai, gazdasági és kulturális háttere folyamatosan foglalkoztatja a hazai olvasókat. A közismert tévés, Kálmán Olga Álomország című új kötetében segít megérteni a szalagcímeken és az indulatokon túl is mindazt, ami hazánkban történik, könyve 15. lett a Bookline listáján.

A gasztrokönyvek mindig kelendőek a karácsonyi időszakban. A lista elején Fördős Zé izgalmas szakácskönyve és Borbás Marcsi két könyve is szerepel, Váncsa István Lakoma című alkotása pedig a 16. helyen végzett. Váncsa műve a neves gasztroblogger, Fűszeres Eszter szavaival "nem szakácskönyv, hanem a gasztronómia nagyregénye". A Lakoma most megjelent második grandiózus kötetében az itáliai konyhák titkaiba vezet be - az élményszámba menő recepteket a szerző remekbeszabott esszéi kötik össze. Váncsa műve étel és irodalom egyben.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×