Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Saul fia producere: Büszkék és boldogok vagyunk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lelassult az idő, majd meghatottságot és eufóriát éreztünk, csodás érzés volt - nyilatkozta az InfoRádiónak Sipos Gábor a Golden Globe-díjas magyar film, a Saul fia producere a díjátadó után.

"Elképesztően izgalmas volt, mert nem ismertük a díjátadó programját, tehát nem lehetett tudni, hogy melyik díj következik éppen. Egészen eufórikus hangulatba kerültünk, ilyenkor lelassul az idő, és amikor Helen Mirren azt mondta, hogy egy olyan ország filmje kapja, amelyik nem kapott még ilyen díjat, akkor már sejtettük, hogy mi leszünk azok. Egyszerre nagyon különös és csodás érzés volt. Pillanatnyilag ezeket a "poszttraumatikus" pillanatokat éljük meg, nagyon fáradtan, de nagyon boldogan" - fogalmazott Sipos Gábor a Golden Globe-díjas magyar film, a Saul fia producere az InfoRádiónak.

Hozzátette: miután véget ért a díjkiosztó, hosszú sajtó-protokoll események következtek, fotózások, interjúk és utána indultak el azokra a fogadásokra, partikra, amelyeket különböző stúdiók és szervezetek tartanak.

"Ezekből a csapat néhányat meglátogatott, aztán a kimerültségtől elájulva lefekszünk aludni. Aztán megyünk haza Budapestre, és otthon fogunk izgulni a január 14-i Oscar-bejelentésért."

Mint mondta, szellemében, történetében, nyelvében és főszereplőjében is egy igazi magyar film kapta a díjat.

"Ez egy magyar film, egy magyar történet, egy magyar sonderkommandóson keresztül ismerjük meg ezt a környezetet. Természetesen keverednek a filmben a nemzetek és a nyelvek, hiszen a film az auschwitzi olvasztótégelyt reprezentálja, de az alkotógárda nagy része teljes mértékben magyar. Szeretném kiemelni Clara Royert, aki a film francia társ-forgatókönyvírója, de egyébként az egész film teljesen magyar, a finanszírozásában is. Ez egy közös siker, ajánljuk a díjat a stábnak, a színészeknek, az egész filmszakmának, az összes magyar embernek. Nagyon büszkék vagyunk és megyünk tovább ezen az úton" - hangsúlyozta Sipos Gábor az InfoRádiónak.

Hanganyag: Fehér Anna Magda