eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A menedzsernek köszönhető, hogy lesz Ákos-koncert év végén

A menedzsere és az asszisztense győzte meg Kovács Ákos énekest arról, hogy nagykoncertet kell adnia az év végén. Most a számok abszolút azt igazolják, hogy nekik volt igazuk - mondta a Kossuth-díjas zenész az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ebben az esztendőben lebonyolítottunk egy országjáró turnét, amelyet 170 ezer néző tekintett meg. A magam részéről elleneztem, hogy Aréna-koncert legyen az év végén. A munkatársaim győztek meg arról, hogy ennek van létjogosultsága - mondta.

Kicsit úgy éreztem, hogy a csapból is mi folyunk, és talán nem kéne már az év végére egy nagy előadást beiktatni. De miután megjelent az új stúdióalbumunk, a Még egyszer, és nagyon pozitív közönség és kritikai reakciók követték, igazoltnak látták többen azt, amit én nem szerettem volna - részletezte.

Most a számok abszolút azt igazolják, hogy nekik volt igazuk. Fiák Krisztina asszisztensem és a produkciónk menedzsere győzött meg erről. Elkelt a december 17-ei előadás, és most már a 16-át, az egyébként műszaki napnak félretett napot hirdetjük előadásként - tette hozzá a zeneszerző.

Arra a kérdésre, hogy van-e értelme a mai világban CD-lemezt kiadni, Kovács Ákos úgy válaszolt: nincs értelme. A hosszú válasz azonban az, hogy olyan kiadványokat van értelme kiadni, amire van közönségigény. Van egy olyan közönség-szegmens, aki igényes annyira, hogy megvegye például dokumentációs céllal, vagy azért, mert egy tárgyi megjelenése van annak a zenének, amivel a rajongói, tisztelői, vagy az érdeklődői viszonyt kialakította.

Az előadóművész szerint a zenéhez való viszonyt erodálja az, hogy a dal olyan, mintha a réten teremne, mint a gyomnövény, amit bárki leszakíthat. A dal vagy a produkciók sok ember közös erőfeszítéséből jönnek létre - anyagi és érzelmi ráfordítással és munkával. Nem magától jön létre.

Most már egy komplett generáció van már, akiknek ezt magyarázni kell, mert gyakorlatilag tetszőleges előadó, tetszőleges szerzeménye, műve tetszőleges pillanatban tetszőleges formátumban tölthető le. Ami ennyire elérhető, annak nincs is értéke lényegében - fogalmazott Kovács Ákos.

Az előadóművész ma este hat órától lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán, Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×