Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A menedzsernek köszönhető, hogy lesz Ákos-koncert év végén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A menedzsere és az asszisztense győzte meg Kovács Ákos énekest arról, hogy nagykoncertet kell adnia az év végén. Most a számok abszolút azt igazolják, hogy nekik volt igazuk - mondta a Kossuth-díjas zenész az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ebben az esztendőben lebonyolítottunk egy országjáró turnét, amelyet 170 ezer néző tekintett meg. A magam részéről elleneztem, hogy Aréna-koncert legyen az év végén. A munkatársaim győztek meg arról, hogy ennek van létjogosultsága - mondta.

Kicsit úgy éreztem, hogy a csapból is mi folyunk, és talán nem kéne már az év végére egy nagy előadást beiktatni. De miután megjelent az új stúdióalbumunk, a Még egyszer, és nagyon pozitív közönség és kritikai reakciók követték, igazoltnak látták többen azt, amit én nem szerettem volna - részletezte.

Most a számok abszolút azt igazolják, hogy nekik volt igazuk. Fiák Krisztina asszisztensem és a produkciónk menedzsere győzött meg erről. Elkelt a december 17-ei előadás, és most már a 16-át, az egyébként műszaki napnak félretett napot hirdetjük előadásként - tette hozzá a zeneszerző.

Arra a kérdésre, hogy van-e értelme a mai világban CD-lemezt kiadni, Kovács Ákos úgy válaszolt: nincs értelme. A hosszú válasz azonban az, hogy olyan kiadványokat van értelme kiadni, amire van közönségigény. Van egy olyan közönség-szegmens, aki igényes annyira, hogy megvegye például dokumentációs céllal, vagy azért, mert egy tárgyi megjelenése van annak a zenének, amivel a rajongói, tisztelői, vagy az érdeklődői viszonyt kialakította.

Az előadóművész szerint a zenéhez való viszonyt erodálja az, hogy a dal olyan, mintha a réten teremne, mint a gyomnövény, amit bárki leszakíthat. A dal vagy a produkciók sok ember közös erőfeszítéséből jönnek létre - anyagi és érzelmi ráfordítással és munkával. Nem magától jön létre.

Most már egy komplett generáció van már, akiknek ezt magyarázni kell, mert gyakorlatilag tetszőleges előadó, tetszőleges szerzeménye, műve tetszőleges pillanatban tetszőleges formátumban tölthető le. Ami ennyire elérhető, annak nincs is értéke lényegében - fogalmazott Kovács Ákos.

Az előadóművész ma este hat órától lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán, Herczeg Zsolt