eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Bevételi rekordokat hozhat az új Star Wars

Mához egy hónap múlva mutatják be a mozik a Csillagok háborúja VII. részét. A 30 évvel a Jedi visszatér és 10 évvel az előzménytrilógia utolsó epizódjának premierje után érkező új filmet példátlan várakozás előzi meg, ami bevételi rekordokkal kecsegteti film gyártóit és jogtulajdonosait egyaránt.

A Napi.hu keddi beszámolója szerint már a bemutató előtt egy hónappal óriási felfordulást okoz az új Csillagok háborúja mozifilm a legnagyobb amerikai áruházakban. A Wal-Mart, a Target és a többi hipermarketlánc a várt érdeklődésre tekintettel megduplázza polcain a Csillagok háborúja játékok számára fenntartott helyet a karácsonyi bevásárlások kezdetéig, ami elszívhatja a levegőt a többi játék elől. A szakértők szerint a Star Wars ajándéktárgyak az év utolsó harmadában kétmilliárd dolláros bevételt hozhatnak a jogtulajdonosoknak és a kiskereskedőknek a tengeren túl.

A gondosan felépített marketingművelet majd egy éve, 2014. november 28-án vette kezdetét a Csillagok Háborúja: Az ébredő erő első előzetesének premierjével. Az alig másfél perces videó több mint 58 millió megtekintést és hatalmas indulatokat generált mindössze egy hét alatt. Az ismerős járművek és a klasszikus fanfár generációkban ébresztett gyermekkori emlékeket, az új gonosz többágú fénykardja pedig vitákat és a legjobb ingyenreklámot, internetes mémeket generált.

Az izgalmakat tovább fokozta az idén áprilisban megjelentetett második előzetes, ami a korábbi recept alapján ismét a nosztalgiára épített. A kétperces filmet Han Solo és Chewbacca feltűnésével koronázta meg, miközben belopta az új trilógia fiatal főhőseinek és gonoszainak képét is a nézők emlékezetébe. Az előzetes mindössze egy nap alatt már 88 millió megtekintéssel új rekordot állított fel.

Szeptembertől fokozatosan megjelentek az új filmhez kapcsolódó játékok és ajándéktárgyak, valamint a felvezető regények és képregények a boltok polcain, majd egy hónappal ezelőtt bemutatták az utolsó mozielőzetest és a film plakátját. Néhány napra rá pedig elkezdték a mozijegyek árusítását a világpremiert követő első hétre. A nagy érdeklődés mellett Amerikában és Magyarországon is összeomlottak az internetes mozijegyvásárlást bonyolító rendszerek, és ma már a magyar mozikba is nehéz jó helyet találni a premier hetére.

Egy japán mozielőzetes után az elmúlt napokban az új amerikai televíziós trailerek tartják lázban a rajongókat, így nem csoda, hogy nagyok az elvárások a filmmel kapcsolatban. Amerikában rekordszámú filmszínház, összesen 4500 mozi tűzi műsorára egy hónap múlva Az ébredő erőt, a filmipari szakemberek pedig a 2 milliárd dollár feletti összbevételt sem tartják elképzelhetetlennek az új Star Wars mozi esetében, ilyen jegyeladásokat eddig csak James Cameron Titanc és Avatar című alkotásai produkáltak.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×