MMA-közgyűlés - Megszavazták az alapszabály módosítására vonatkozó előterjesztést

InfoRádió / MTI
2015. november 5. 15:25
Társadalmi Tanácsadó Testület létrehozását és az alapszabály módosítását célzó előterjesztést is elfogadtak az MMA csütörtöki közgyűlésén.

A testület létrehozása azért indokolt, mert "leendő tagjai révén az MMA közéleti szerepvállalása is erősíthető lenne" - olvasható az előterjesztésben. A legalább öt és legfeljebb kilenc főből álló testület tagjai tudományos, társadalmi, gazdasági vagy közigazgatási területen kiemelkedő szakértelemmel rendelkező személyek lehetnének, akik tiszteletdíjban nem részesülhetnek.

A tagokat az MMA elnökének javaslatára az MMA elnöksége titkos szavazás útján 3 évre választja, a tagok egyszer újraválaszthatóak. A Társadalmi Tanácsadó Testület stratégiai, véleményformáló testület, amely önálló döntési joggal nem ruházható fel.

Az alapszabály módosítására vonatkozó előterjesztés szerint "az MMA bizottságainak általános működési tapasztalatai, ülésezési rendje, valamint a tárgyalt ügyek ciklikusságára tekintettel indokolt, hogy a jelenleg negyedévenkénti beszámolók nagyobb időintervallumonként történjenek". Mint olvasható, ez elősegítené azt a törekvést, hogy a bizottságok általánosságban már lezárt ügyekről adhatnának számot az elnökség és a közgyűlés felé.