eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nemzetközi díjat nyert az Országgyűlési Múzeum

Az Országgyűlési Múzeumnak ítélték az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiváljának (FIAMP) díját, amelyet évtizedek óta adományoznak az innovatív, újszerű technológiák alkalmazásában élen járó múzeumoknak.

Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című állandó kiállításával érdemelte ki a rangos elismerést.

Az AVICOM az Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottsága, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának tagszervezete (ICOM). Az 1991-ben alakult bizottság tagjai olyan kurátorok, tudományos és műszaki szakemberek, akik múzeumok és kulturális intézmények audiovizuális és új technológiákat alkalmazó szolgáltatásaiért felelősek.

Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításának célközönsége az ifjúsági korosztály, a tárlat a modern berendezések és korszerűség iránti igények figyelembevételével készült.

A díjátadót az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiválján (FIAMP), a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja által szervezett Muzeum@digit Konferencia keretében rendezték meg.

Az idén a konferencia látta vendégül az AVICOM november 3. és 5. között megvalósuló éves fesztiválját a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×