Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nemzetközi díjat nyert az Országgyűlési Múzeum

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Országgyűlési Múzeumnak ítélték az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiváljának (FIAMP) díját, amelyet évtizedek óta adományoznak az innovatív, újszerű technológiák alkalmazásában élen járó múzeumoknak.

Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című állandó kiállításával érdemelte ki a rangos elismerést.

Az AVICOM az Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottsága, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának tagszervezete (ICOM). Az 1991-ben alakult bizottság tagjai olyan kurátorok, tudományos és műszaki szakemberek, akik múzeumok és kulturális intézmények audiovizuális és új technológiákat alkalmazó szolgáltatásaiért felelősek.

Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításának célközönsége az ifjúsági korosztály, a tárlat a modern berendezések és korszerűség iránti igények figyelembevételével készült.

A díjátadót az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiválján (FIAMP), a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja által szervezett Muzeum@digit Konferencia keretében rendezték meg.

Az idén a konferencia látta vendégül az AVICOM november 3. és 5. között megvalósuló éves fesztiválját a Magyar Nemzeti Múzeumban.