Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Julian Assange is szerepel az új Asterix-képregényben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A WikiLeaks-alapító Julian Assange inspirálta karakter is feltűnik a francia Asterix-képregénysorozat legújabb számában, amelyben a bátor gallok ezúttal propagandaháborút vívnak a rómaiakkal.

Két évvel az Asterix és a Piktek után, amelyben Asterix és Obelix az ókori Skócia felé vették az irányt, a hős gallok most visszatérnek hazájukba, hogy folytassák a harcot a megszálló rómaiak ellen.

Az Asterix and the Missing Scroll a szövegíró Jean-Yves Ferri és az illusztrátor Didier Conrad második Asterix-képregénye. Az eredeti sorozat a néhai René Goscinny szövegével és Albert Uderzo rajzaival jelent meg. (Goscinny 1977-es halála után a történet szövését is Uderzo vette át.)

Conrad szerint az október 22-én megjelenő 36. szám központi témája az információ és az információ feletti hatalom, illetve mindaz a dráma, amely ezt övezi.

Ferri és Conrad szerint számos új karaktert inspiráltak élő személyek, úgy mint Jacques Seguela, Francois Mitterrand egykori francia államfő imázstanácsadója.

"Azon gondolkodtunk, hogy kik azok a közszereplők, akikből inspirációt meríthetünk és Caesar tanácsadójával kapcsolatban azonnal Seguela jutott eszünkbe" - mondta Ferri, hozzátéve, hogy nem fizikai karikatúráról van szó, hanem sokkal inkább egy bizonyos karaktertípus, az árnyékban tevékenykedő tanácsadó megjelenítéséről.

Új szereplőként jelenik meg egy újságíró is, akit Julian Assange, a bizalmas amerikai diplomáciai sürgönyöket százezrével kiszivárogtató WikiLeaks portál alapítója inspirált.

"Inkább Didier kívánsága volt, hogy ez a karakter fizikailag is hasonlítson egy picit Assange-ra, még ha nem is lehet egyértelműen megmondani, hogy ő az" - tette hozzá Ferri.

Az 1959 óta megjelenő Asterix képregényekből több mint 350 millió példány kelt el világszerte.