Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ötvenedik albumát jelenteti meg Johnny Hallyday

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Aktuális témákról, egyebek mellett a januári párizsi terrortámadásokról is énekel Johnny Hallyday francia rockénekes a jövő hónapban megjelenő ötvenedik albumán.

"Ez egy kicsit személyesebb album lesz, mint a többi, aktuálisabb témák érintésével" - mondta a francia sztár az RTL rádióban.

Johnny Hallyday péntek este az észak-franciaországi Lille-ben rendezett koncertjén jelentette be, hogy hamarosan új lemezt ad ki De l'amour (A szerelemről) címmel.

"Van rajta egy dal január 11-ről" - mondta a rádióinterjúban az énekes. Aznap közel 4 millióan vonultak utcára Franciaországban, hogy tiltakozzanak a terrorizmus ellen, miután január 7. és 9. között 17 ember vesztette életét a párizsi iszlamista merényletekben. Johnny Hallyday elmondta, hogy jó barátságban volt a karikaturista Wolinskival, akit a Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni támadáskor öltek meg fegyveresek.

"Nagyon megviselt ez a történet. Emléket akartam állítani ezeknek a fantasztikus embereknek" - hangsúlyozta.

Johnny Hallyday ötvenedik albumához fiatal dalszerzőket kért fel a szövegek megírásához, többek között Aurélie Saadát, Vincent Delermt, Jeanne Cherhalt és Christophe Miossec-et.

"A legnehezebb ezeknek a szövegeknek a megtalálása volt a már meglévő zenékhez" - mondta az énekes, aki alig 10 nap alatt rögzítette a dalokat, amelyek zeneszerzője Yodelice (Maxim Nucci).

A 72 éves rocker október elején kezdte karrierje egyik leghosszabb turnéját, amelynek során egész Franciaországot végigkoncertezi alig egy éve megjelent Rester Vivant (Életben maradni) című lemezével.

A meglepetésszerű bejelentést követően Johnny Hallyday Lille-ben el is énekelte a titokban készített új lemezről a címadó dalt.