John Lennon 75 éves lenne

InfoRádió / MTI
2015. október 9. 22:49
A New York-i Central Parkban tartott visszafogott és egyszerű szertartáson emlékeztek meg rajongói a néhai Beatles-tag John Lennon 75. születésnapjáról.

Késő délelőttre mintegy százan gyűltek össze az 1980-ban meggyilkolt zenész tiszteletére a Central Park szélén emelt Strawberry Fields emlékműnél.

A rajongók öt gitár és egy billentyűs hangszer kíséretében énekeltek el többet leghíresebb dalai közül - elhangzott az Imagine, a Get Back, a With a little help of my Friends és a Working Class Hero.

"Direkt a megemlékezésre jöttem, kilenc hónapja tervezem" - mondta a kis tömegben a 65 éves Cindy Savo, aki mintegy kétezer kilométert tett meg Mississippi államból.

John Lennon 1940. október 9-én született Liverpoolban. A zenészt 1980. december 8-án gyilkolták meg a Central Park szélén álló Dakota-ház előtt, ahol lakott.

Csodálói pénteken virágokat, fényképeket helyeztek el a kör formájú emlékműnél, amelynek közepén az Imagine szó olvasható.

Kedden kétezren gyűltek össze a Central Parkban a születésnap alkalmából, hogy Lennon özvegye, Yoko Ono kezdeményezésére megpróbálják megformálni a világ legnagyobb békejelét. A rekordot azonban nem sikerült megdönteni, a Guinness Rekordok szerint ehhez több mint ötezer emberre lett volna szükség.