eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Morrissey-koncert október 12-én a Millenáris Teátrumban

Kilenc év után tér vissza Budapestre Morrissey, az alternatív rock történetének egyik kiemelkedő előadója, aki október 12-én, hétfőn a Millenáris Teátrumban lép fel a tavaly megjelent albumához, a World Peace Is None of Your Businesshez kapcsolódó turné keretében.

Az 56 éves angol Steven Patrick Morrissey (beceneve: Moz) szólópályafutása már több mint negyedszázada tart, ezalatt számos sikert ért el, ám ma is előszeretettel emlegetik a legendás Smiths egykori frontembereként.

A Morrissey szövegei mellett Johnny Marr gitáros zenéire épülő, és 1983-tól 1987-ig működött Smiths óriási hatással volt a világ rockzenéjére. Morrissey azóta kilenc szólóalbumot készített, és közülük három (Viva Hate - 1988, Vauxhall and I - 1994, Ringleader of the Tormentors - 2006) vezette a brit albumlistát. Tíz stúdióalbuma és mintegy negyven kislemeze jelent meg.

Morrisseyt az indie zenei színtér fontos újítójaként tartják számon. "A legtöbb popsztárnak meg kell halnia, hogy elérje azt az ikonstátuszt, amelyet ő már életében" - írta róla a The Independent című brit lap. Ennek ellenére nemrég bejelentette, hogy a szeptemberben a londoni Eventim Apollóban tartott koncertje volt az utolsó, amit az Egyesült Királyságban adott, miután a brit lemezkiadók nem érdeklődnek iránta, és "új anyagok nélkül nincs értelme itt turnézni".

Legutóbbi stúdióalbuma, a World Peace Is None of Your Business a tőle megszokott érzelmes, önironikus, néhol fájdalmas és egzisztencialista dalokat tartalmazza elektronikus hangzásokkal és markáns latin zenei motívumokkal kiegészítve.

Az énekes idén májusban négy koncertet adott Sydney világhírű operaházában az ausztrál metropolisz Vivid Fesztiválja keretében. Előzőleg tavaly le kellett mondania számos koncertjét, mert mint utóbb felfedte, rákkal kezelték. Januárban bejelentette, hogy visszatér a színpadra és júniusban folytatja a turnézást az Egyesült Államokban, ahol tavaly számos fellépése elmaradt betegsége miatt.

2006-ban a Petőfi Csarnokban adott koncertet, akkor három Smiths-klasszikust (How Soon Is Now?, Girlfriend in a Coma, Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me) énekelt el. Õszi turnéjának dallistáit tanulmányozva idén a Millenárison kettő várható: a Meat Is Murder, valamint a What She Said.

Morrissey az állatok jogainak harcos védelmezőjeként és elkötelezett vegetáriánusként is ismert. 2013-ban önéletrajzzal jelentkezett, idén regénye jelent meg List of the Lost (Veszteséglista) címmel.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×