eur:
394.56
usd:
369.8
bux:
65127.71
2024. április 19. péntek Emma

Szibériában is díjat kapott a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című diplomafilmje a Hanti-Manszijszkban megrendezett Spirit of Fire nemzetközi filmfesztivál zsűrijétől Bronz Tajga díjat kapott - közölte a Magyar Filmunió csütörtökön az MTI-vel.

A 13. alkalommal megrendezett Spirit of Fire filmfesztivál versenyprogramjába 18 pályakezdő játékfilmrendező munkáit hívták meg a szervezők. A fesztivál zsűrije Alekszej Fedorcsenko orosz rendező (Az első emberek a Holdon, Csendes lelkek) elnökletével idén Reisz Gábor VAN című filmjének ítélte a Bronz Tajga díjat.

A február 21. és 25. között megrendezett mustra díszvendége Catherine Deneuve francia filmdíva volt.

A Filmalap támogatásával készült alkotást októberi bemutatója óta több mint 50 ezren nézték meg a mozikban, ezzel az év egyik kiemelkedő magyar filmsikere lett.

A VAN világpremierje a Karlovy Vary-i filmfesztiválon volt nyáron, majd többek között Palics, Helsinki, Luxembourg és Cottbus filmfesztiváljai tűzték műsorra. Reisz Gábor első játékfilmje november végén a torinói filmfesztivál zsűrijének különdíját és a közönségdíjat is elnyerte. A rangos olasz fesztivál hivatalos díjai mellett a diákzsűri a legjobb forgatókönyv trófeájával jutalmazta a magyar alkotást, továbbá a Torinosette című újság olvasóinak közönségdíját is a VAN kapta.

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan a ma Budapestjén játszódó, gyakran szürreális film, amelynek főszereplője a felnőtté válással küzdő 29 éves Áron. A film főszerepeiben Ferenczik Áron, Takács Katalin, Kovács Zsolt és Makránczi Zalán látható. A film producere Berkes Júlia és Bosnyák Miklós, koproducere pedig Petrányi Viktória volt - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×