eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elhunyt Clarke Terry Grammy-díjas trombitás

Kilencvennégy éves korában elhunyt Clarke Terry Grammy-díjas trombitás, zeneszerző, aki több mint hetven éven át tartó karrierje során olyan világhírességekkel zenélt együtt, mint Ella Fitzgerald, Count Basie, Duke Ellingon vagy Quincy Jones.

Terry, aki egy hospice házba vonult február közepén, miután cukorbetegsége lehatalmasodott rajta, békésen, családja, barátai és tanítványai körében távozott el körünkből - közölte felesége, Gwen Terry a zenész Facebook oldalán.

A missourii Saint-Louisban 1920-ben született Terry az után tett szert hírnévre, hogy a második világháborúban az amerikai haditengerészet egyik zenekarában játszott Count Basie-vel és Duke Ellingtonnal.

Honlapja szerint ő a dzsessz történetének egyik legtöbb lemezfelvételt készítő zenésze, nevéhez több mint 900 felvétel fűződik, köztük olyan zenésztársakkal, mint Oscar Peterson, Dizzy Gillespie, Aretha Franklin, Ray Charles.

Két saját zenekara is volt, a Clark Terry Big Band és a Clarke Terry's Young Titans of Jazz.

Életében több mint 250 különféle díjjal tüntették ki, háromszor jelölték Grammy-díjra, majd 2010-ben életművéért megkapta a zenei világ legnagyobb elismerését.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×