Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ma kezdődik a KávéBár Bazár

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint kétszázféle kávé, bor, párlat és kísérőfalat kóstolható a ma kezdődő KávéBár Bazár kiállításon a budapesti Corinthia szállóban, ahol több kategóriában mérik össze és mutatják be tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.

A 6. KávéBár Bazár látogatói bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba, elsajátíthatják, hogyan kell profin kóstolni az italokat és számos új terméket fedezhetnek fel.

Előadások, bajnokságok is kísérik a hétvégi rendezvényt. Kaido Laanet Franciaországból érkező szakértő az eredetvédett, exkluzív párlatokkal ismerteti meg a közönséget, Csernus Imre és társai Kávé-Bor-Mámor címmel tartanak előadást közös egri pincészetükről és sajátmárkás kávéjukról, majd ifjabb Szepsy István osztja meg az érdeklődőkkel a mádi dűlőkkel és borokkal kapcsolatos gondolatait.

Márton János pálinkamester érlelt pálinkákat, Los Péter bártender pedig a világ legjobb rumjait mutatja be a közönségnek. Szántó Tibor csokoládémester az óvilági forró csokoládék mellett olyan specialitásokkal is készül, mint a kakaóhéjtea vagy a kávéhéjból főzött cascara.

Az előadások mellett több bajnokság is zajlik, köztük a Magyar Koktél- és Flair Bajnokság, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság.

A rendezvényen borász kiállítók is részt vesznek, a belépőjegy ára így több mint 30 tételnyi szabadon kóstolható bort tartalmaz. A jegyértékesítéssel és a programokkal kapcsolatban a www.kavebar.hu honlapon található bővebb információ.