Házhoz megy a könyv

Infostart
2015. február 16. 06:06
A többi kerület mellett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata is megújított a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral közös "Könyvet házhoz" szolgáltatás együttműködését - mondta az InfoRádióban a III. kerület polgármestere. Bús Balázs hozzátette: a kezdeményezés az idős, beteg, lakásukhoz kötött embereket célozza.

"Több mint egy évtizede, a főváros támogatásával indult el ez a szolgáltatás, amellyel azt igyekszünk kifejezni, hogy a könyvtár nemcsak kultúraközvetítő intézmény, hanem szociálisan is odafigyel az olvasóira, a könyvtár használóira" - mondta a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója. "Nagyon sok tagunk nem tud eljutni hozzánk, mert baleset érte vagy mozgásában korlátozott, valamit ki kellett találni, hogy ők se essen a könyvtári körön kívül, hiszen ez nagyon fontos szellemi kapcsolat. A kerületek megosztják velünk a nyilvántartott a szociális ellátásban részesülőket és már akár a következő alkalommal közösen látogatjuk meg őket, amikor tudunk ajánlatot tenni, milyen könyvre, dvd-re, segédeszközre lenne szükségük. A könyvtáros kollégáink nagy alázattal, empátiával és szívesen végzik ezt a pluszfeladatot" - tette hozzá Fodor Péter.

"A kerületi szociális foglalkoztató szállítja ki a könyveket, tavaly ez 157 alkalommal történt meg" - számolt be Óbuda-Békásmegyer polgármestere. "Valóban nagyon sokan vannak, akiknek ez az egyetlen kapcsolata a külvilággal, ezért is fontos, hogy segítsünk ezeknek az idős embereknek. Ez nem is szociális, hanem inkább kulturális tevékenység. Tavaly jelentős pénzbeli támogatással segítettük a könyvtárat, hogy új könyveket tudjanak beszerezni. Most egy Krúdy-sorozattal érkeztem a Krúdy-könyvtárba, és valószínű, hogy idén is támogatni fogjuk a könyvtár könyvbeszerzéseit" - tette hozzá Bús Balázs.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást