eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Utolsó turnéját kezdi meg márciusban a 86 éves legenda

Utolsó turnéját kezdi meg márciusban James Last, a 86. életévét rövidesen betöltő legendás német zeneszerző és nagyzenekar-vezető.

A Non Stop Music elnevezésű európai koncertkörút egy egyedülálló turnépályafutás lezárását jelenti 50 év után - közölte a fellépések szervezője, a Semmel Concerts.

A turné március 22-én indul a németországi Bayreuth-ban és április 26-án - néhány nappal Last 86. születésnapja után - Kölnben fejeződik be. A zenész közben megjárja nagyzenekarával Bécset és Londont is.

James Last tavaly ősszel egy elhúzódó bélgyulladás után sürgősségi műtéten esett át, betegsége alatt 15 kilót fogyott. Lábadozása közben, novemberben azt ígérte, hogy következő turnéján már ismét "rendesen a lovak közé csap".

A koncertszervező ügynökség szerdai bejelentése szerint a zenész "hosszas gondolkodás után" döntött a turnézástól való visszavonulásról.

A brémai születésű Last 1964-ben alapította meg saját zenekarát James Last Orchestra néven, amely 1968-ban kezdett koncertezni a világban, mindenütt hatalmas sikerrel.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×