eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szépíró pályázatot hirdetett az Országgyűlés alelnöke

Csoóri Sándor költő 85. születésnapja alkalmából Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szépíró pályázatot hirdetett az általános iskolás diákok számára.

Az 1-3. osztályos tanulóknak az a feladat, hogy másolják le Ágh István Édesanyám, virágosat álmodtam című versét, a 4-6. osztályos tanulók Csoóri Sándor Anyám fekete rózsa című versét, míg a 7-8. osztályos diákoknak Sinka István Anyám balladát táncol című versét kell lemásolniuk - ismertette a feladatokat kedden az MTI-vel az egykor pedagógusként és költőként is tevékeny Lezsák Sándor.

A pályázati felhívás szerint a másolás tollal történjen, vonalas vagy sima füzetlapra, írólapra. Egy tanuló csak egy verssel pályázhat, de egy borítékban több tanuló is beküldheti pályázatát. A lemásolt vers után szerepeljen a tanuló neve, életkora, iskolai osztálya, postai lakcíme.

A legszebb száz szépírást jutalmazzák, a nyertesek címére március végéig könyvet és kisebb - nagyobb értékű tárgyjutalmat küldenek.

A beküldési határidő március 3. Postacím: Lezsák Sándor, Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3. A borítékra rá kell írni: "Szépírás". A nyertesek névsorát március végéig közlik a Lakitelek Népfőiskola honlapján: www.lakitelek.hu/nepfoiskola.

Csoóri Sándor Kossuth-díjas költő, író, esszéista, a nemzet művésze február 3-án 85 éves.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×