Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elkezdték az új Ben Hur forgatását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A dél-olaszországi Matera város barlanglakásokból álló ősi negyedében megkezdődött hétfőn a Ben Hur című 1959-es amerikai történelmi filmeposz új változatának forgatása.

Bár a forgatások helyszínének még a környékét is lezárták, sok helyi kíváncsiskodó és messziről érkezett turista próbálja megpillantani a főszereplők valamelyikét - jelentette a helyszínről az ANSA olasz hírügynökség.

A Ben Hur hercegi palotájának belsejében és környékén játszódó első jeleneteket a basilicatai városnak a világörökségi védelem alatt ősi negyedében, Sassi di Materában forgatják.

A teraszszerűen kiképzett, lépcsőzetesen emelkedő, az ókor vége óta vájt mésztufa barlanglakások szürreális hatást kölcsönöznek Dél-Olaszország vélhetően legrégibb városának.

Az ANSA úgy értesült, hogy a Timur Bekmambetov rendező vezette stáb március 6-ig forgat a természetes kulisszák között, majd a római Cinecitta stúdióban folytatódik a munka.

A különleges látványosságot kínáló, 2019-ben az Európa Kulturális Fővárosa címét viselő Materában forgatták Pier Paolo Pasolini Máté evangéliuma és Mel Gibson A passió című filmjét is.

A William Wyler rendezte 1959-es Ben Hur 11 Oscar-díjat n
nyert, és ezt a teljesítményt azóta sem sikerült felülmúlnia egyetlen más produkciónak sem.

A klasszikus filmeposz új feldolgozását Morgan Freeman, Jack Huston és Tony Campbell főszereplésével forgatják.