eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Több magánszponzor bevonását ígéri a Scala új intendánsa

Több magánszponzor bevonásával 4 millió euró előteremtését ígéri a milánói Scala új intendánsa.

Alexander Pereira az Il Sole 24 Ore című olasz napilapnak adott interjújában arról beszélt, hogy erősíteni szeretné a külföldi mecénások szerepét a világhírű operaház finanszírozásában. Példaképpen azt említette, hogy Svájcban és az Egyesült Államokban is támogatói alapítványokat hozna létre magánszemélyek és vállalatok részvételével.

Az osztrák szakember szerint el kell oszlatni azt az aggályt, hogy a magántámogatók jelenléte egy színház "kiárusítását" jelenti. Magabiztosan megjegyezte: arról ismert, hogy igen sikeres a privát szponzorok felhajtásában.

A Scala intendánsi székét szeptember elején elfoglaló Pereira céljaként nevezte meg a legjobb énekesek és karmesterek Milánóba való visszacsábítását, kezdve a római operaházat egy héttel ezelőtt elhagyó világhírű karmesterrel, Riccardo Mutival. Mint mondta, azt sem tartja akadálynak, hogy a salzburgi operavásárlási botrány nyomán intendánsi megbízatását 15 hónapra rövidítették, ettől függetlenül az operaház hosszú távú érdekeit tartja szem előtt.

Az interjúban kiemelte a 2015-ös milánói világkiállítás által kínált óriási lehetőségeket, továbbá kitért arra, hogy nagy reményeket fűz a Scala 2015. január 1-jei hatállyal kinevezett új főzeneigazgatójával, Riccardo Chaillyval való közös munkához, hiszen 30 éve ismerik egymást, és a dirigens gazdag nemzetközi tapasztalatot és komoly művészi minőséget hozhat az intézménybe. "Emellett milánói, így jelenléte kompenzálja a nem olasz intendánsét" - fűzte hozzá Pereira.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×