eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hoppál: a kormány elkötelezett a magyar operajátszás hagyományainak ápolásában

A kormány elkötelezett a magyar operajátszás hagyományainak ápolásában - közölte Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szombaton az Operaház fennállásának 130. évfordulója alkalmából az MTI-vel.

Az államtitkár - aki Magyarország legnagyobb színházaként említette a Magyar Állami Operaházat - az intézmény történetét felidézve közleményében méltatta, hogy "bemutatók, előadások ezrei váltak szellemi kultúránk részévé".

A kormány elkötelezettségére utalva jelezte: felújították és működtetik az Erkel Színházat is, a hazai és külföldi közönség pedig rendre megtölti mindkettőt, igazolva, hogy Budapest az operajátszás egyik európai fellegvára.

Hoppál Péter az Ókovács Szilveszter főigazgatónak címzett, az MTI-hez eljuttatott levélben köszönetet mondott a társulat és a vezetés elkötelezett értékőrzéséért.

Az Emmi államtitkára emberáradatot, kíváncsi tömeget kívánt, akik "nem meghívóval, hanem az utcáról érkeznek vendégségbe, hogy e falak között magukba szippantsák 130 év itthagyott szellemi örökségét, a színpadon látottakból pedig merítkezzenek, találjanak ünnepi perceket zsúfolt hétköznapjaik közé".

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×