eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rövidfilmpályázatot hirdet diákoknak a Katona József Színház

Az elvándorlásról szóló rövidfilmes pályázatot hirdet diákoknak Illaberek című előadásához kapcsolódóan a fővárosi Katona József Színház és a Daazo.com.

A felhívás célja, hogy középiskolás és egyetemista diákok elmondhassák történetüket, gondolataikat, érzéseiket a mai magyar társadalmat erősen érintő ki- és elvándorlás jelenségéről - olvasható a Katona József Színház MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, a pályaművek lehetnek meghatóak, viccesek, abszurdak, vagy épp felemelőek, a lényeg, hogy az elmúlt évek elvándorlási hullámáról szóljanak.

A pályázat zsűrijének tagja Gothár Péter színház- és filmrendező, Máté Gábor, az Illaberek rendezője, a Katona József Színház igazgatója, valamint Török Ferenc filmrendező.

Az Ahol a kurta farkú malac címmel meghirdetett pályázatra maximum 1 perces, élőszereplős, HD felbontású filmeket várnak.

A legjobbnak ítélt pályaművet az Illaberek című előadás alkotói beleszövik a történetbe és a jövőben minden előadásban látható lesz bejátszás formájában. Az első három helyezett "katonás" nyereményekkel gazdagodik és ajándékutalványokat nyer a színházba.

A filmeket a www.daazo.com/katona oldalon lehet feltölteni október 31-ig. A pályaművek a Daazo.com-on folyamatosan megtekinthetők.

Az eredményt november első napjaiban hirdetik ki a Daazo.com és a Katona József Színház weboldalán. A pályázat benyújtásával az alkotók a pályaművekre teljes és korlátlan felhasználási jogot engednek át a Katona József Színháznak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×