eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk

Meghalt a Született Feleségek egyik szereplője

Meghalt Polly Bergen Emmy-díjas amerikai színésznő és énekesnő, aki hosszú karrierje során egyebek közt az első női amerikai elnököt és a Rettegés foka című 1962-es thrillerben a terrorizált feleséget alakította.

Sajtósának közlése szerint a színésznő, aki többek közt Gregory Peck, Robert Mitchum, Dean Martin és Jerry Lewis partnereként szerepelt hollywoodi filmekben, 84 évesen, csendesen hunyt el connecticuti otthonában, családja körében.

A színésznő 1958-ban kapott Emmy-díjat Helen Morgan, a tragikus sorsú énekesnő megformálásáért a Playhouse 90 című tévéfilmsorozatban, de több más alkalommal is jelölték a televíziós Oscarra.

A Kisses for My President című 1964-es filmben ő alakította az Egyesült Államok első női elnökét. Az Elnöknő című 2005-ös tv-sorozatban, amelyben Geena Davis játszott női elnököt, Bergen az édesanyját alakította.

Az idős színésznő még 2012-ben is játszott, utolsó ismertebb szerepeit a Született feleségekben alakította Lynette Scavo (Felicity Huffman) anyjaként, illetve a Maffiózókban Tony Soprano (James Gandolfini) néhai apja egyik szeretőjeként.

Polly Bergen számos zenei albumot is megjelentetett.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×