Inforádió

Meghallgatom Élő adás

George Clooney életműdíjat kap

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
George Clooney már biztosan Golden Globe-trófeával tér haza a januári gáláról: a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók neki ítélték oda a Cecil B. DeMille-díjat.

A tudósítói testület (HFPA) évente osztja ki díjait filmes és televíziós produkcióknak, valamint alkotóiknak. A Cecil B. DeMille legendás hollywoodi filmrendezőről elnevezett díjat "a szórakoztatóiparra rendkívül nagy hatást gyakorló" művész kapja.

Theo Kingma, a testület elnöke indoklásában hétfőn arról beszélt, hogy a színész, rendező és producer Clooney pályafutása során a filmkamera mindkét oldalán kiemelkedőt nyújtott és közismerten nagy erőfeszítéseket tesz humanitárius munkájában.

Az 53 esztendős, világszerte népszerű Clooney - akinek most közelgő esküvője Amal Almuddin emberi jogi ügyvéddel tartja lázban a médiát - korábban három Golden Globe-díjat vehetett át, és két Oscar-díja is van. Idén került a mozikba ötödik rendezése, a Műkincsvadászok, és máris újabb filmet tervez Hack Attack címmel a brit telefonlehallgatási botrányról.

A Cecil B. DeMille-díjjal a Hollywoodban dolgozó külföldi tudósítók tavaly Woody Allent jutalmazták, aki szokásához híven azon a díjátadón sem jelent meg, nevében Diane Keaton vette át az elismerést, amelyet korábban Jodie Foster, Morgan Freeman, Robert DeNiro, Steven Spielberg és Martin Scorsese is megkapott.

A Golden Globe (Arany Glóbusz) díjátadó ceremóniát 2015. január 11-én rendezik meg.