Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Évadnyitó utcabál a József Attila Színházban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az idén is utcabállal kezdődik az évad a József Attila Színházban. Szombat délután a teátrum előtti téren köszönti az új szezont a társulat, zenével, közös tánccal, irodalmi esttel, versenyekkel várják a közönséget.

A hagyományos évadnyitó utcabál programjai gyerekprogramokkal indulnak: a színpadon a Babszem Jankó, és a Csizmás kandúr című mesejáték, a Déryné közben arcfestés és kézműves-foglalkozás várja a gyerekeket - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szintén délután kezdődik a Legendák nyomában, Márai újratöltve című program, a József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör közös sorozata a Stúdióban. Az évad első irodalmi szalonjában Márai Sándort idézik, az összeállítás szerkesztője Szabó Zoltán Attila, a Nyugat Plusz főszerkesztője, az esten a József Attila Színház művészei lépnek színpadra. Az irodalmi szalon az utcabál csendes programja, amely ingyenesen, regisztrációhoz kötötten látogatható.

Délután, Nemcsák Károly igazgató köszöntőjét követően, a színpadon folyamatosan váltják egymást a színház művészei, énekes, táncos produkciókkal lépnek fel, részletek hangzanak el az új bemutatókból és a repertoár-előadásokból.

Többek között a Cigánykerék, a Hattyúdal, a Munkácsy, a festőfejedelem és az Úrhatnám polgár című produkciókból hallhat részleteket a közönség, majd az est vége felé be is kapcsolódhat az éneklésbe. A rendezvényt közös táncolás és élőzene zárja.

A színpadi programok mellett a látogatók megkóstolhatják a színművészek által készített ételeket, és jelmezes fotókat is készíthetnek.