eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Évadnyitó utcabál a József Attila Színházban

Az idén is utcabállal kezdődik az évad a József Attila Színházban. Szombat délután a teátrum előtti téren köszönti az új szezont a társulat, zenével, közös tánccal, irodalmi esttel, versenyekkel várják a közönséget.

A hagyományos évadnyitó utcabál programjai gyerekprogramokkal indulnak: a színpadon a Babszem Jankó, és a Csizmás kandúr című mesejáték, a Déryné közben arcfestés és kézműves-foglalkozás várja a gyerekeket - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szintén délután kezdődik a Legendák nyomában, Márai újratöltve című program, a József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör közös sorozata a Stúdióban. Az évad első irodalmi szalonjában Márai Sándort idézik, az összeállítás szerkesztője Szabó Zoltán Attila, a Nyugat Plusz főszerkesztője, az esten a József Attila Színház művészei lépnek színpadra. Az irodalmi szalon az utcabál csendes programja, amely ingyenesen, regisztrációhoz kötötten látogatható.

Délután, Nemcsák Károly igazgató köszöntőjét követően, a színpadon folyamatosan váltják egymást a színház művészei, énekes, táncos produkciókkal lépnek fel, részletek hangzanak el az új bemutatókból és a repertoár-előadásokból.

Többek között a Cigánykerék, a Hattyúdal, a Munkácsy, a festőfejedelem és az Úrhatnám polgár című produkciókból hallhat részleteket a közönség, majd az est vége felé be is kapcsolódhat az éneklésbe. A rendezvényt közös táncolás és élőzene zárja.

A színpadi programok mellett a látogatók megkóstolhatják a színművészek által készített ételeket, és jelmezes fotókat is készíthetnek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×