eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Keveházi Gábor az ExperiDance táncszínháznál folytatja

Keveházi Gábor Kossuth- és Liszt-díjas táncművész az ExperiDance táncszínház új balettmestere a 2014/2015-ös évadtól, míg Kopeczny Kata Harangozó-díjas balettművész, a Szegedi Kortárs Balett egykori tagja a tánckar vezetőjeként fog tevékenykedni.

Keveházi Gábor hosszú távra tervezett csatlakozásával a Román Sándor által vezetett társulat a legmagasabb szintű klasszikus balettet is beemeli az alapvetően a Kárpát-medencei néptáncokból, valamint az európai klasszikus és kortárs táncelemekből építkező egyedi stílusába - olvasható a társulat által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

A tánckar napi rutinja is változik, hiszen a próbafolyamatnak még szervesebb része lesz a klasszikus balett, amely központi szerepet fog játszani az ExperiDance teljesen új, nemzetközi színvonalú produkciójában, amelyről azonban egyelőre nem árulnak el részleteket. A már repertoáron lévő darabok klasszikus balettből vett elemein is érezhető lesz a minőségi változás - ígéri a társulat.

Az új balettmester érkezése mellett a tánckar létszáma harmincról hatvan főre bővült, hogy eleget tegyen az ExperiDance egyre szaporodó külföldi felkéréseinek - írják, hozzátéve, hogy a társulat az új évadban valószínűleg Olaszországba és Németországba is ellátogat.

Mint rámutatnak, a táncosok kiválogatása egész nyáron zajlott és még mindig nem ért véget, vagyis a tánckar még tovább bővülhet. A jelentkezőknek nem csupán a néptánctudásukat, hanem egyebek mellett a színészi kvalitásaikat is bizonyítaniuk kell, hiszen a társulat produkcióiban nagy hangsúly helyeződik a gesztusnyelvre és a mimikára is.

Az induló őszi évadban az ExperiDance legsikeresebb egész estés előadásait, többek közt a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közreműködésével készült Fergeteges - A királyné, a gróf és a cigánylány című produkciót, az Arany János vígeposzára épülő Nagyidai cigányok című darabot és a Frank Sinatra - A Hang című előadást is láthatja a közönség a társulat állandó játszóhelyén, a RaM Colosseumban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×