eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban

Újra éjszakai kalandtúrák várják a látogatókat a Budakeszi Vadasparkban szeptemberben minden pénteken.

A vadaspark tájékoztatása szerint az éjszakai túrákon tapasztalt szakértők vezetésével pillanthatnak be a látogatók a vadak éjjeli életébe.

A legtöbb, Magyarországon élő állatot "éjszakai üzemmódra programozták", vagyis akkor kezdi el a napi tevékenységét, amikor az ember már befejezte. Ezek az állatok napnyugta után ébrednek és kezdik a napi rutint: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, vadásznak. A csendes éjszaka feketeségét a nappal nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik félelmetessé - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az éjszakai túrán érdekes és szórakoztató szakvezetésen vesznek részt a látogatók, akik szemtanúi lehetnek a meglepett állatok csodálkozó, és lebegő fénypárként világító tekintetének is.

Az éjszakai vadasparki túrán bárki részt vehet, aki nem ijedős. A hátizsákban legyen világító eszköz, forró teával töltött termosz, meleg öltözet - olvasható a Budakeszi Vadaspark honlapján, ahol további részletek és tudnivalók is megtalálhatók.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×