eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ugrik a Pókember a Broadway műsoráról

Január elején játsszák utoljára a New York-i Foxwoods Színházban a Pókember-musicalt, amely minden idők legdrágább Broadway-produkciójaként vonult be a színháztörténelembe - írta a The Hollywood Reporter.

A Spider-Man: Turn Off the Dark című előadást 75 millió dollárból állították színpadra három évvel ezelőtt, és már hivatalos premierje előtt világszerte hatalmas feltűnést keltett, mivel az előbemutatók során több fellépő is megsérült és a költséges technika is sokat rakoncátlankodott.

A THR a The Wall Street Journal hétfői cikkére hivatkozva írta meg, hogy leveszik a műsorról a darabot. Az üzleti napilap a függöny januári legördülése mellett arról is hírt adott, hogy 2015-től Las Vegasban látható majd a képregényhős kalandjait feldolgozó zenés színházi adaptáció.

A Pókember-darab premierjét számos halasztás - és az eredeti rendező, Julie Taymor elbocsátása - után 2011. június 14-én tartották meg. Mivel az előzetes bemutatók már 2010 novemberében megkezdődtek, a hosszúra nyúlt bemelegítés ugyancsak rekordot állított fel a Broadwayn.

A darab szövegkönyvét Glen Bergerrel Julie Taymor írta, a zenét és a dalszövegeket pedig a U2 frontembere és gitárosa, Bono és The Edge szerezte. Taymor távozását követően Roberto Aguirre-Sacasa fejezte be a musical forgatókönyvét, Philip William McKinley pedig átvette a rendezői munkát.

A rideg kritikák ellenére a közönség az első másfél évben tódult az előadásra, és heti másfél millió dollárért váltott rá jegyet. A darab egynél többször átlépte a heti kétmillió dollár feletti bevételt, és a 2012. január 1-jével végződő héten 2,9 millió dollárt keresett.

Augusztus végére azonban lankadni kezdett iránta az érdeklődés, és heti egymillió dollár alá csúszott a bevétel. Mivel a műsor fenntartása a heti 1,2 millió dolláros bevételnél rentábilis, várható volt, hogy leveszik a műsorról. A múlt héten háromnegyed ház előtt játszották, és alig több mint 740 ezer dollárért adtak el rá jegyet.

A musicalt indulása óta mintegy kétmillióan látták New Yorkban, és összesen 203 millió dolláros bevételre tett szert, ami nem fedezi a befektetett összeget. A darab producerei viszont azt remélik, hogy Las Vegasban nagyobb lesz a nyereség, mert ott alacsonyabbak a működési költségek. A tervek szerint nemzetközi színtéren is bemutatják majd a produkciót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×