Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Leköszön a U2 ötödik tagja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Harmincnégy év után leköszön Paul McGuinness, az ír U2 rockegyüttes menedzsere.

Paul McGuinness 1979 óta intézte a népszerű együttes üzleti ügyeit, és ő hozta létre a dublini székhelyű Principle Management céget. A The New York Times értesülése szerint a Live Nation koncertszervező vállalat kezdett tárgyalásokat McGuinness-szel a cég megvásárlásáról. A lap arról is beszámolt, hogy Madonna menedzsere, Guy Oseary veszi át a U2 ügyeinek intézését.

"Kissé snassznak látszik, hogy egy menedzser a visszavonulásán gondolkodik, mielőtt a művészei szakítanának, kilépnének vagy meghalnának, de a U2 sohasem ragaszkodott a rock'n'roll magatartási kódexéhez" - idézte a BBC News McGuinnes nyilatkozatát.

A menedzser 64 esztendős korára hivatkozva jelentette be, hogy már nem akar komoly szerepet vállalni a rendkívüli pályafutásának újabb ciklusát élő együttes életében. Hozzáfűzte: régóta Guy Osearyt tartja nemzedéke legjobb menedzserének, nem is gondolt senki másra, aki átvehetné tőle az együttest.

A U2 1976-ban alakult, 37 esztendős fennállása alatt lemezek milliói keltek el a számaikkal. McGuinness, aki nagyjából tíz évvel idősebb a banda négy tagjánál, a hírek szerint az együttes bevételeinek 20 százalékát kapta.

Az együttes frontembere, Bono rendszerint úgy beszélt a menedzserről, mint a U2 ötödik tagjáról - emlékeztetett a brit hírportál.