eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A kivándorlás jelensége a Katonában

Illaberek című, a kivándorlás jelenségével foglalkozó előadásának nyílt próbáját tartja szombaton délelőtt a Katona József Színház.

Az előadást Máté Gábor rendezi. A 11 órakor kezdődő nyílt próbára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt sem igényel - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A produkció a mai magyar társadalom egyik fontos jelenségét, a kivándorlás témáját dolgozza fel. "Jól ismert karakterekkel találkozhatunk, olyan élethelyzetben levő emberekkel, akiknek problémái különböznek, a választott megoldásuk azonban ugyanaz: otthonuk elhagyása, életük újrakezdése egy másik országban" - áll az előadás ismertetőjében.

A főleg improvizációkból születő darab bemutatóját november 29-én láthatja a közönség. A produkcióban Elek Ferenc, Rezes Judit, Pelsőczy Réka, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Kiss Eszter, Pálos Hanna, Rajkai Zoltán, Szacsvay László, Takátsy Péter és Tasnádi Bence játszik.

A díszlet és a jelmez Kálmán Eszter, a zene Keresztes Tamás munkája.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×