eur:
393.86
usd:
368.6
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Meglepetésekkel teli Emmy-díjátadóra számítanak Hollywoodban

Helyi idő szerint vasárnap este adják át a televíziós Oscarként emlegetett Emmy-díjakat Hollywoodban. Elemzők szerint előfordulhat, hogy az erős mezőnyből idén olyan új alkotások emelkednek ki, mint a Totál szívás vagy a Lourie.

Az Emmy-díjakat az amerikai televíziós akadémia (ATAS) ítéli oda évente. A díjak egy részét - a kreatív és néhány színészi kategóriában - már korábban átnyújtották. Egy hete kapta meg az elismerést Homonnay Gábor jelmezkivitelező a Borgiák című televíziós sorozatban való közreműködéséért.

A helyi idő szerint vasárnap esti Los Angeles-i gálát Neil Patrick Harris vezeti. A díjátadók között lesz Michael Douglas és Matt Damon is, akiknek Túl a csillogáson című közös filmje nyolc kreatív Emmyt már elnyert, s most színészekként maguk is esélyesek a díjra a minisorozat vagy tévéfilm kategóriában.

A legjobb drámai sorozat Emmy-díjáért a Homeland című tavalyi győztes mellett a House of Cards, a Trónok harca, a Totál szívás, a Downton Abbey és a Mad Men - Reklámőrültek versenyez.

Ha idén a "karcosabb" produkciók kerülnek előtérbe, az meghozhatja a Totál szívás első Emmy-díját a legjobb dráma kategóriában. A sorozat egy kémiatanárról szól, akiből könyörtelen drogbáró válik. Ugyanakkor a House of Cards című politikai dráma alkotói is nagy reményeket táplálnak; a produkció máris bevonult az Emmy-történelembe, mivel ez az első interneten sugárzott széria, amit a legjobb drámai sorozatok kategóriájában jelöltek az Emmy-díjra. Az internetes sorozatok már hat éve részesei az Emmy-versengésnek, de eddig csak kisebb kategóriákban tűntek föl.

A legjobb vígjátéksorozatok között az Agymenők, a Csajok, a Louie, a Modern család, Az alelnök és A stúdió közül kerül ki a győztes. Az elmúlt három évben a Modern család vitte el a díjat, ezúttal azonban a magyar felmenőkkel is rendelkező Louis C.K. New York-i komikusról szóló Louie-nak jósolnak nagy esélyt.

A drámai sorozatok legjobb színésze kategóriában sokan fogadnak a House of Cards főszereplője, Kevin Spacey sikerére. A mezőnyből rajta kívül még Hugh Bonneville (Downton Abbey), Jon Hamm (Mad Men), Jeff Daniels (Híradósok), Bryan Cranston (Totál szívás) vagy Damian Lewis (Homeland) viheti el a pálmát. A színésznőknél Robin Wright (House of Cards), Vera Farmiga (Bates Motel), Michelle Dockery (Downton Abbey), Elisabeth Moss (Mad Men), Connie Britton (Nashville), Kerry Washington (Botrány) vagy Claire Danes (Homeland) kaphat díjat.

A vígjátéksorozatok főszereplői közül Jason Bateman (Az ítélet: család), Jim Parsons (Agymenők), Matt LeBlanc (Sikersorozat), Don Cheadle (Gátlástalanok), Louis C.K. (Louie) és Alec Baldwin (A stúdió) kaphatja az Emmyt. A színésznők kategóriájában pedig Laura Dern (Megvilágosultam), Lena Dunham (Csajok), Edie Falco (Jackie nővér), Amy Poehler (Városfejlesztési osztály), Tina Fey (A stúdió) és a tavalyi nyertes, Julia Louis-Dreyfus (Az alelnök) szerepel a jelöltek között.

A Nokia Színházban sorra kerülő 65. Emmy-gálán mások mellett megemlékeznek a júniusban elhunyt James Gandolfiniről és a júliusban meghalt Glee-sztár Cory Monteith-ről is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×