Pintér Béla a dráma napján ünnepel

Infostart
2013. szeptember 20. 19:25
Szombaton ünnepeljük a Magyar Dráma Napját, amely épp egybeesik Pintér Béla író-rendező születésnapjával. Ez alkalomból Till Attila beszélget a szerzővel szombat este az Átrium Filmszínházban. A Ma született című estről, a Pintér Béla Társulat 15. évadáról és a drámaírás folyamatáról Pintér Béla beszélt az InfoRádiónak.

Szombaton ünnepeljük a Magyar Dráma Napját, amely épp egybeesik Pintér Béla író-rendező születésnapjával. Ez alkalomból az Átrium Filmszínházban megrendezendő Ma született című est keretein belül Till Attila beszélget a szerzővel, akinek társulata idén ünnepli tizenöt éves jubileumát. Téma lesz többek között Pintér Béla tavasszal megjelent Drámák című kötete, szó esik majd a társulat mindennapjairól is, de alapvetően egy kötetlen beszélgetésre számíthatunk.

A Jászai Mari-díjas író-rendező az InfoRádiónak elmondta, az ünnepi előadássorozat november végén kezdődik, és egészen december 30-ig tart majd. A drámakedvelők a két ünnep között sem fognak unatkozni, ugyanis a színházban ebben az időszakban is folytatódnak az előadások. Az újabb darabok mellett több régebbi nagysikerű művet is műsorra tűznek, mint például A sehova kapuja és a Korcsula.

Manapság rengeteg színházban mutatnak be kortárs darabokat, de Pintér Béla társulata egyedülálló módon, csak az általa írt műveket viszi színpadra. A legújabb, Titkaink című drámát szeptember 28-án mutatják be a publikumnak.

Hanganyag: Fehér Anna Magda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást