eur:
394.07
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Együtt ünnepli a Széchenyi-évfordulót a MMA és a Magyar Nemzeti Múzeum

Együtt ünnepli a hétvégén Nagycenken Széchenyi István születésének 222. évfordulóját a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Magyar Nemzeti Múzeum.

Csorba László, a nagycenki kastélyt nemrég átvevő múzeum főigazgatója vetette fel a közös ünneplés gondolatát, amihez ők csatlakoztak. A két intézmény más együttműködéseket, ezen belül közös ünnepségeket is tervez - mondta el az MTI-nek Engedi Éva, az MMA fő sajtóreferense.

A szombat este öt órakor kezdődő esemény díszvendége Szokolay Sándor zeneszerző, az MMA rendes tagja lesz. Köszöntőt Fekete György, az MMA elnöke, ünnepi beszédet pedig Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója mond.

A díszteremben tartott eseményen a Purcell Kórus és az Erkel Ferenc Kamarazenekar lép fel; három Mozart-mű - az F-dúr divertimento (KV 138), a Sancta Maria, mater Dei (KV 273) és az Ave verum corpus (KV 618) - mellett Szokolay Sándor Organum Hungarorum - Széchenyi-miniatűrök című műve csendül fel.

Utóbbi érdekessége, hogy a darabot a szerző három évvel ezelőtt, Széchenyi István halálának 150. évfordulójára komponálta, s akkor is ugyanez a kórus adta elő.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×