Eszenyi Enikő vagy Balázs Péter - szavaztak az igazgatói pályázatokról

Infostart
2013. szeptember 5. 19:19
Három-három támogató szavazatot kapott csütörtökön Eszenyi Enikő és Balázs Péter a Vígszínház igazgatói pályázatait elbíráló szakmai bizottságtól.

A titkos szavazáson az InfoRádió értesülései szerint hárman tartották alkalmasnak a Vígszínház vezetésére a jelenlegi igazgatót, Eszenyi Enikőt, aki nem szavazatokat is kapott. Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház vezetőjének pályázatát szintén hárman támogatták, de ellenszavazatot nem kapott, csak tartózkodást.

A testület tagjainak egyik vagy másik jelöltet kellett támogatniuk, akár mindkettejüket is alkalmasnak tarthatták az igazgatói posztra.

A szakmai bizottság tagja a csütörtöki szavazásról távol maradó Reviczky Gábor színművész ,  Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Csiszár Imre rendező és Piros Ildikó színművész. Rajtuk kívül két személyt delegált a Vígszínház, kettőt a fővárosi önkormányzat és egyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A fenntartó, a Fővárosi Önkormányzat a szakmai bizottság határozatának mérlegelésével dönt az igazgató kinevezéséről, de nem köteles figyelembe venni azt. A Vígszínház vezetésére egyébként július 26-án írta ki a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, mivel Eszenyi Enikő mandátuma 2014. január 31-én lejár.