Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csodaországba csöppen a Quimby

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Délután négy órától hajnalig tartó programsorozat kíséri a Quimby zenekar nagykoncertjét a Sziget Fesztivál nulladik napján, augusztus 6-án. A külföldi vendégzenekarok mellett tűzzsonglőrök, bábszínház és cirkuszi produkciók is szerepelnek a kínálatban, és ezen a napon jelenik meg az együttes 22 évét feldolgozó könyv is. A részletekről Quimby zenekar tagjai, Kiss Tibor frontember, Balanyi Szilárd billentyűs és Kárpáti József trombitás adott interjút az InfoRádiónak.

Többször felmerült a nulladik napos koncert gondolata, azonban egyszer sem találtak rajta kapaszkodót - nyilatkozta Kiss Tibor. Idén ez másképp alakult, és egy egész éjszakás Quimby-házibuli terve rajzolódott ki. A műsorban az együttesen kívül színészek, artisták, slam poetry-művészek és külföldi zenekarok is szerepelnek.

Az együttesből mindenkinek volt ötlete az előadáshoz, ezek közül azonban nem mindegyik valósult meg. A külföldi fellépők is olyan művészek, akiket az együttes is szívesen hallgat. Kiss Tibor hozzátette egy olyan koncertet akarnak létrehozni, amelyre ők is szívesen elmennének. A vendégművészek között lesz például a King Automatic, amely egy egyszemélyes zenekar, és az érdekessége, hogy koncert részeként helyben hangszereli a számokat, így a nézők láthatják, hogy hogyan épül fel egy dal.

A cirkusz és színház világa már a kezdetektől része volt a Quimby világának. A szürreális cirkusz mindig feltár és az emberi történetek széles szegmensét mutatja be- mondta a frontember.

A koncert napján jelenik meg Quimby Csodaországban címmel, a 22éves zenekar történetét feldolgozó riportkönyv - olvasható a sziget hivatalos honlapján. A könyvet másfél év interjúsorozat előzte meg, hogy minden kiderüljön az együttes tagjairól. Bemutatja, hogy hogyan lett a dunaújvárosi iskolazenekarból Magyarország egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara.

Hanganyag: Oláh András