eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem lesz szénszünet az ELTE-n

A csökkenő állami támogatások ellenére nem lesz szénszünet az idén télen az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Fábri György rektor-helyettes az InfoRádióban hangsúlyozta: a kiváló kutatói egyetemi címmel járó 2,4 milliárd forint ellenére összességében csaknem 3 milliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhatnak, mint a korábbi években. Mint mondta: rendkívül szigorú gazdálkodásra van szükség és a jelentős pénzelvonások hosszabb távon a kutatási szerkezetet és az oktatói kart is érinthetik.

A Szegedi Tudományegyetemen idén télen is meghosszabbított szénszünet tart, és két hétre nyáron is bezárja kapuit. Ezzel mintegy 100 millió forintot szeretnének megtakarítani, de a csökkenő állami támogatások miatt a nettó hiány így is mintegy 2 milliárd forint. A Debreceni Egyetemen nyáron és télen is megtakarításokat terveznek, de nem készülnek kéthetes szénszünetre.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×