eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Miért ne hagyjunk pénzt a fesztiválkártyán?

A Sziget Kft. által szervezett fesztiválokon külön kártyával lehet fizetni, a megmaradt pénzt viszont az esemény végén vissza kell váltani. Ha valaki lecsúszott a határidőről, nem kapja vissza a pénzét.

Négy készpénzmentes fesztivál, a Budai Gourmet, a VOLT, a Balaton Sound és Sziget Fesztivál az, ahol Metapay kártyákkal lehet fizetni. A kártyákon maradt pénz az adott fesztivál utolsó napján a felöltőpontokon vissza kell váltani, különben elvész.

Lévai Gábor a Metapay ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak azt nyilatkozta, hogy az első fesztivál idején a kibocsátónak még nincsen szerződése a többi fesztivál elfogadóhelyivel, ezért jogi akadálya van az összegek átvitelének. A Metapay zártkörűen kibocsátott utalvány, a jogi szabályok pedig kimondják, hogy a kibocsátónak szerződést kell kötnie az összes elfogadóhellyel.

A kártyák a fesztivál zárásakor lejárnak, így a rajta maradt pénzhez nem lehet hozzá jutni. A felöltőpontok általában az utolsó napon délig érhetőek el, azonban a szerencsések még találhatnak zárás után is nyitva lévőt, de ezt nem érdemes kockáztatni.

Lévai Gábor azt mondta, hogy az ebből származó bevétel üzleti titok, és cáfolta, hogy ez az összeg fedezné a kártyák gyártási költségét.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×