Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mit láthatunk a Cirkuszok éjszakáján?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Első alkalommal rendezik meg a Cirkuszok éjszakáját a Fővárosi Nagycirkuszban, valamit három balatoni településen. A szombat este 19 órától éjfélig tartó programokról Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté igazgatója számolt be az InfoRádiónak

Budapesten a Fővárosi Nagycirkusz, Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz, Zamárdibana Horse Evolution Lovas Show, Balatonfüreden pedig Eötvös Cirkusz várja a nézőket. Az igazgató szerint a kezdeményezés lényege, a cirkuszi hagyományok bemutatása, támogatása, illetve kiváló nyári program létrehozása a családoknak.

A Fővárosi Nagycirkusz Circus Maximus előadásra építi az esti rendezvényt. Kriza Zsigmond "kétarcú shownak" nevezte a produkciót, ugyanis az első fele egy vízi cirkusz, a második fele pedig egy hagyományos cirkuszi bemutató, amelyen tigrisek, bohócok és egy mongol akrobata csoport is fellép.

A cirkuszi előadások mellet vendégelőadók is szórakoztatják majd a nézőket. Egy komikus műsorszámmal lép fel a Szomszédnéni Produkciós Iroda, a finálén pedig Somló Tamás is feltűnik.

A balatoni települések sem maradnak ki a látványos műsorokból. Zamárdiban például Richter Flórián ötven fős lovascsapata akrobata számát láthatják a nézők. A Magyar Nemzeti Cirkusz előadói között német, spanyol és olasz artisták szerepelnek, és egy klasszikus cirkuszi programot állítottak össze az estére. A közel száz éves Eötvös Cirkusz fehér tigrissel, tevékkel, vízilovakkal, ingyenes légvárral és kisvasúttal várja a családokat.

Hanganyag: Fehér Anna Magda