Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Borkóstolás a Ghymes tagjaival

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Ghymes koncert mellett a Szarka-fivérek önálló estjei, borkóstolók, valamint Hunyadi Mátyás korát és udvarát megidéző programok szerepelnek a 8. Ghymes Fesztivál programján.

A Badacsonyi Szent-György hegy lábánál és Hegymagason július 5. és 7. közt idén is várja a látogatókat a Ghymes Fesztivál. Szarka Gyula az együttes alapító tagja 8 éve vásárolt egy borospincét a vidéken, és a táj szépsége annyira lenyűgözte, hogy úgy döntött az élményt másokkal is megosztja. A fesztivál gondolatát először Tapolca városánál vetette fel, ahol nagyon nyitottak voltak és szívesen segítettek a zenésznek.

Az ötlet sikerességét pedig az is mutatja, hogy a Ghymes Fesztivált idén nyolcadik alkalommal rendezik meg. Szarka Gyula szerint a pénteki programoknak inkább kamara jellegű hangulatuk van, ugyanis a téma Mátyás király udvara. A vendégek meghallgathatják Pálosfalvi Tamás Történettudományi Intézet tagjának történelmi előadását. A reneszánsz hangulatról a Tabulatúra együttes gondoskodik, akik a kornak megfelelő zenékkel és táncházzal szórakoztatják az odalátogatókat.

A Csavar Színház a Helység kalapácsa és Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című darabokkal lép fel a pince színpadán. A Ghymes koncert előtt pedig mindenkit vár Szarka Gyula egy borkóstolással összekötött önálló estre a saját pincéjében.

Hanganyag: Oláh András