eur:
394.32
usd:
369.73
bux:
65129.35
2024. április 19. péntek Emma

Májusig lehet pályázni az MMA-nál

Összesen 160 millió forint értékben hirdette meg könyv- és folyóiratok kiadását, valamint más művészeti programok támogatását célzó pályázatát a Magyar Művészeti Akadémia. A pályázó civil szervezetek, alapítványok, természetes, illetve jogi személyek május 13-ig nyújthatják be igényüket.

A művészeti könyv- és folyóirat-támogatásra idén a tavalyi keretösszeget megemelve 50 milliós keret áll rendelkezésre - mondta az InfoRádiónak a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, aki hozzátette: a művészeti programok támogatására ennél is több, 110 millió forintos keretösszeg van.

Dr. Kucsera Tamás Gergely elmondta: a pályázatokat a támogatásra május 13-ig lehet benyújtani.

Kiemelte, hogy művészeti programok esetén az ipar-, zene-, film-, nép-, színház-. Illetve képzőművészet területéről várnak pályázatokat.

Az elbírálást a Magyar Művészeti Akadémia nyolc tagozatának három-három fős bíráló bizottsága végzi. Várhatóan június-július fordulóján döntenek a pályázatokról. A főtitkár abban bízik, hogy július második felében már szerződéseket tudnak kötni, és július végével megindulhatnak a folyósítások.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×