Májusig lehet pályázni az MMA-nál

Infostart
2013. április 15. 20:30
Összesen 160 millió forint értékben hirdette meg könyv- és folyóiratok kiadását, valamint más művészeti programok támogatását célzó pályázatát a Magyar Művészeti Akadémia. A pályázó civil szervezetek, alapítványok, természetes, illetve jogi személyek május 13-ig nyújthatják be igényüket.

A művészeti könyv- és folyóirat-támogatásra idén a tavalyi keretösszeget megemelve 50 milliós keret áll rendelkezésre - mondta az InfoRádiónak a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, aki hozzátette: a művészeti programok támogatására ennél is több, 110 millió forintos keretösszeg van.

Dr. Kucsera Tamás Gergely elmondta: a pályázatokat a támogatásra május 13-ig lehet benyújtani.

Kiemelte, hogy művészeti programok esetén az ipar-, zene-, film-, nép-, színház-. Illetve képzőművészet területéről várnak pályázatokat.

Az elbírálást a Magyar Művészeti Akadémia nyolc tagozatának három-három fős bíráló bizottsága végzi. Várhatóan június-július fordulóján döntenek a pályázatokról. A főtitkár abban bízik, hogy július második felében már szerződéseket tudnak kötni, és július végével megindulhatnak a folyósítások.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást