eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szeged: Koltay Gábor visszavonta igazgatói pályázatát

Visszavonta a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára benyújtott pályázatát Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, színi igazgató - tájékoztatta a szegedi önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

A fesztiváligazgatói posztért így hárman indulnak: Herczeg Tamás, a kulturális intézmény korábbi igazgatóhelyettese, aki Harangozó Gyula Kossuth-díjas táncművésszel együtt irányítaná az ország egyik legnagyobb szabadtéri színházát, Kelemen Csaba egri színész, akit Sasvári Sándor segítene művészeti vezetőként, valamint Orbán Zoltán szegedi születésű újságíró. Kelemen Csaba neve lehetséges igazgatóként már korábban is felmerült.

A pályázatokról a februári közgyűlés dönt majd.

A Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatói posztjára azért kellett pályázatot kiírni, mert 2012. december 13-án a szegedi közgyűlés - a Fidesz-KDNP frakció tagjai és a Jobbik képviselőjének szavazatával - az ügyvezető, Bátyai Edina menesztéséről döntött. A kulturális szakember menesztéséről december 1-jei ülésén egyszer már határozott a testület, a döntést azonban Botka László (MSZP) polgármester - élve az önkormányzati törvényben adott jogkörével - nem írta alá, ezért kellett ismét tárgyalni az ügyet. A Fidesz-KDNP frakció szerint a Szegedi Szabadtéri Játékok gazdasági mélyrepülése indokolta az ügyvezető leváltását.

Bátyai Edina leváltása ellen számos szakmai szervezett tiltakozott. A kulturális szakember egyben a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) ügyvezetője is volt. Menesztése azután került napirendre, hogy egy REÖK-beli kiállításon bemutatott installáció sokakban felháborodást keltett.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×