eur:
393.43
usd:
368.31
bux:
66118.65
2024. április 24. szerda György

A Nemzet Színészei még januárban megkapják a juttatásaikat

A Nemzet Színészei előreláthatólag még januárban megkapják az őket megillető juttatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

A tárca közleménye emlékeztet, hogy a kifizetések várható csúszásáról még tavaly decemberben levélben értesítették az érintetteket.

A tizenkét Nemzet Színészének járó juttatást évek óta a Nemzeti Színházzal kötött támogatási szerződés keretében fizeti ki a Magyar Állam. "A havi nettó 630 ezer forintos járadék átutalásához szükséges megállapodást azonban a hatályos jogszabályok értelmében minden évben újra kell kötni, amire azonban csak a költségvetési törvény elfogadása után kerülhet sor" - olvasható a dokumentumban.

"A szükséges szerződés előkészítése folyamatban van, azt hamarosan aláírják, így 2013 januárjának második felében megtörténhet a Nemzet Színészeinek járó juttatás kifizetéséhez szükséges összeg átutalása. Ez pedig azt jelenti, hogy a teljes összeghez, a szokott módon juthatnak hozzá a Nemzet Színészei" - közölte a tárca.

Az Emmi a keddi Blikkben megjelent cikkre reagált, amelyben a bulvárlap L. Simon László kulturális államtitkár egy levelére hivatkozva azt írta, hogy akár márciusig is pénz nélkül maradhatnak a Nemzet Színészei, mert az első háromhavi juttatást egy összegben fizetik majd ki nekik, és ez több idős és beteg színésznek "komoly érvágást" jelent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×