eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Babarét, mesefilmek, koncertek - gyermeknapi programajánló

A Városligetben, a Millenárison és a Hűvösvölgyben is lesznek családi programok a hétvégén a gyermeknap alkalmából, emellett pedig több budapesti mozi is animációs filmvetítésekkel várja a legkisebbeket.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat idén is megrendezi hagyományos, ingyenes gyermeknapi rendezvényeit a Városligetben. A szombaton és vasárnap jelentkező programok között gasztronómiai és kulturális sokszínűségüket mutatják be a nemzetek utcája résztvevői, a csecsemőket a babarétre várják, lesznek hagyományőrző és kézműves foglakozások, sportprogramok, valamint lovasterápia és kutyás bemutató.

A szomszédos Vajdahunyad várban szombattól hétfőig tart a Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár, ahol játékbemutatókkal, játszóházzal, óriás társasjátékkal és ajándékokkal várják a gyerekeket, és animációs filmeket is vetítenek.

Az Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep keretében vasárnap Budapesten a többi közt az Uránia, az Örökmozgó, a Művész és a Toldi moziban, valamint Godzsdu Udvarban is vetítenek olyan klasszikus magyar mesefilmeket, mint a Vuk, a Macskafogó vagy a Pom-pom meséi, de látható lesz francia nagyjátékfilm, válogatás észt, finn és lengyel alkotásokból és vetítéssorozattal emlékeznek meg Macskássy Gyula rajzfilmrendező munkásságáról is.

A Corvin és Puskin mozi önálló programokkal készül szombaton és vasárnap. A Puskinban Kisvakond filmeket is vetítenek, amihez fotó és gyermekrajz kiállítás is kapcsolódik, Covinban pedig a vetítések mellett Levente Péter műsora és kézműves foglalkozások várják a gyereket.

A Millenárison egész napos gyermeknapi kavalkádot rendeznek vasárnap, többek közt az Alma Együttes, a Kolompos zenekar és a Csillagszemű néptáncegyüttes részvételével. Emellett zenés meseelőadások, a kosaras körhinta és hozzá hasonló látványosságok, valamint a megszokott kézműves foglalkozások sem maradhatnak ki a programból.

A BKK és a BKV közös szervezésében UV nosztalgiavillamosokkal utazhatnak vasárnap az érdeklődők a Széll Kálmán térről a Hűvösvölgybe, ahol koncertek, óriás kirakó, és közlekedési pálya is várja a gyerekeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×