Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Babarét, mesefilmek, koncertek - gyermeknapi programajánló

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Városligetben, a Millenárison és a Hűvösvölgyben is lesznek családi programok a hétvégén a gyermeknap alkalmából, emellett pedig több budapesti mozi is animációs filmvetítésekkel várja a legkisebbeket.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat idén is megrendezi hagyományos, ingyenes gyermeknapi rendezvényeit a Városligetben. A szombaton és vasárnap jelentkező programok között gasztronómiai és kulturális sokszínűségüket mutatják be a nemzetek utcája résztvevői, a csecsemőket a babarétre várják, lesznek hagyományőrző és kézműves foglakozások, sportprogramok, valamint lovasterápia és kutyás bemutató.

A szomszédos Vajdahunyad várban szombattól hétfőig tart a Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár, ahol játékbemutatókkal, játszóházzal, óriás társasjátékkal és ajándékokkal várják a gyerekeket, és animációs filmeket is vetítenek.

Az Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep keretében vasárnap Budapesten a többi közt az Uránia, az Örökmozgó, a Művész és a Toldi moziban, valamint Godzsdu Udvarban is vetítenek olyan klasszikus magyar mesefilmeket, mint a Vuk, a Macskafogó vagy a Pom-pom meséi, de látható lesz francia nagyjátékfilm, válogatás észt, finn és lengyel alkotásokból és vetítéssorozattal emlékeznek meg Macskássy Gyula rajzfilmrendező munkásságáról is.

A Corvin és Puskin mozi önálló programokkal készül szombaton és vasárnap. A Puskinban Kisvakond filmeket is vetítenek, amihez fotó és gyermekrajz kiállítás is kapcsolódik, Covinban pedig a vetítések mellett Levente Péter műsora és kézműves foglalkozások várják a gyereket.

A Millenárison egész napos gyermeknapi kavalkádot rendeznek vasárnap, többek közt az Alma Együttes, a Kolompos zenekar és a Csillagszemű néptáncegyüttes részvételével. Emellett zenés meseelőadások, a kosaras körhinta és hozzá hasonló látványosságok, valamint a megszokott kézműves foglalkozások sem maradhatnak ki a programból.

A BKK és a BKV közös szervezésében UV nosztalgiavillamosokkal utazhatnak vasárnap az érdeklődők a Széll Kálmán térről a Hűvösvölgybe, ahol koncertek, óriás kirakó, és közlekedési pálya is várja a gyerekeket.