eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kasszasiker a Titanic Kínában

Más hollywoodi produkciók sikerét felülmúlva minden idők legnagyobb kasszasikere lett Kínában James Cameron korábbi, Titanic című filmjének háromdimenziós változata - annak ellenére is, hogy sok néző panaszkodott a cenzúrázott jelenetek miatt.

Az 1997-es alkotás forgalmazója, a 20th Century Fox szerint a film - amely kilenc napja került mozikba az ázsiai országban - már az első hétvégéjén 58 millió dollárt keresett, ezzel jócskán felülmúlta a Transformers második részének 55 millió dolláros sikerét.

A háromdimenziós változat meghaladta a kétdimenziós sikerét is: akkor hat nap alatt 44 millió dollárt keresett az alkotás Kínában. A 3D-s verziót ugyan drágábban tekinthetik meg a szokottnál a kínai nézők, akik a rendes jegyárak dupláját fizetik a különleges technológiáért. 1998-ban még csak 180 moziban vetítették a filmet, manapság viszont 3500 helyen nézhetik meg az érdeklődők Kínában.

Az ázsiai országban azonban nagy port vert fel, hogy a hatóságok cenzúrázták a művet, például azokat a jelenteket, amelyekben a Kate Winslet alakította Rose meztelen a Leonardo DiCaprio által játszott Jack előtt.

A Titanic-mánia, az éppen száz éve elsüllyedt óceánjáró iránti érdeklődés a tetőfokára hágott a napokban Kínában, Pekingben például igyekeznek megidézni a luxushajó belsejének hangulatát, emberek korhű ruhákban járkálnak.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×