Árnyjáték, cirkusz, tánc egyben - Budapesten a sikerdarab

Infostart
2012. február 4. 11:20
A Pilobolus Táncszínház 2012 februárjában Budapestre érkezik Shadowland című műsorával. Ez jelenleg Európa és az Egyesült Államok legsikeresebb, legdivatosabb és legtöbb jegyet eladó színpadi produkciója.

A Shadowland 2010-ben meghódította Európát, Bécsben és Németország számos nagyvárosában pár nap alatt fogytak el a belépőjegyek.

A Shadowland a Pilobolus társulat új előadása, mely részben árnyjáték, részben tánc, részben cirkusz és részben koncert. Számos, különböző nagyságú és alakú mozgó vászon segítségével teremtenek egész estés előadást, egyesítve az árnyék-képmásokat és a vászon előtti koreográfiát.


A történet szürreális utazás egy tinédzser lány érzékeny világában, amely a SpongyaBob című animációs sorozat írója, Steven Banks közreműködésével készült.

A Shadowland a Pilobolus sok éves kísérletezése során jött létre. Az eredmény a Pilobolus jellegzetes stílusának és az újmédia innovatív alkalmazásának ötvözete.



A Pilobolus ezzel a sajátos technikával már készített egy reklámfilmet a Hyundainak, majd 2007-ben elbűvölte az egész világot, amikor az Oscar-díjátadáson előadta egyedi műsorát. A legjobb film díjára jelölt alkotások ikonikus képi világát mutatták be.