A Diótörőtől a koncertekig - karácsonyi programajánló

Infostart
2011. december 24. 10:02
A Diótörő és más családi színházi programok, valamint könnyűzenei és népzenei koncertek színesítik a karácsonyi hétvégén a fővárosi kulturális kínálatát.

Szombat délelőtt városszerte még akadnak családi programok, amelyek elterelhetik a kisebbek figyelmét a karácsonyi készülődésről. A Budapest Bábszínház két előadást is tart a Diótörőből, a Kolibri Fészekben A boldog herceg látható, a Fővárosi Nagycirkuszban pedig délelőtt is bemutatja FENMO című műsorát a kínai Jinan társulat. Karácsony első napján, vasárnap a Kaláka együttes ad akusztikus koncertet felnőtteknek a Marczibányi téri Művelődési Központban.

A Budapesti Operettszínházban délután és este Dolhai Attila koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, a népszerű musicalszínész zenekari kísérettel válogat musicalrészletekből, saját dalokból, és ad elő magyar és külföldi feldolgozásokat.

Hétfőn már igazi programdömping várja a zenés programok kedvelőit. A Syma Rendezvénycsarnokban Karácsonyi Szuperkoncertet rendeznek Zséda, Wolf Kati, Tóth Gabi, Tóth Vera, Keresztes Ildikó, Takács Nikolas, a Budapest Jazz Orchestra és Gönczi Gábor Smile együttese részvételével.

Az A38 Hajón két alternatív együttes, a Kesh és az Esti Kornél dupla lemezbemutató koncertet tart, a Gödör klubban pedig megkezdődik a Karácsonyi Esszencia koncertsorozat, amelyen egy héten át a kulturális helyszín legnépszerűbb előadói lépnek fel, ez alkalommal a népzenei együtteseket a Kaláka, a Makám és a Somnakuno Kher Táncszínház képviseli.

A színházi programok közt karácsony mindkét napján napközben természetesen a családi programok kerülnek előtérbe: A Diótörőt az Operaház mellett a Mom Kulturális Központ is bemutatja vasárnap és hétfőn a Szentpétervári Állami Balett előadásában, de a RaM Colosseum is műsorára tűzi a KFKI Kamarabalett és a Madách Musical Tánciskola növendékeinek előadásában. Szintén családi program lehet még a Pöttyös Panni az iskolában, amelyet a Thália Színház tűz műsorára, a Berg Judit meséi nyomán készült Rumini produkció a Magyar Színházban, illetve két Presser-musical, a Padlás és a Túl a Maszat-hegyen, amelyek a Vígszínházban és a Pesti Színházban láthatók.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást