"Talán pop, talán rock, talán pszichedelikus... ki tudja?"

InfoRádió / MTI
2011. december 2. 21:55
Két új lemezt is kiad jövőre Paul McCartney, az egyik egy dzsesszesebb stílusú album lesz - mondta a Beatles egykori tagja.

A My Valentine című dzsesszkorong várhatóan már február elején, 6-án megjelenik. "Nagyon más lesz, mint amit eddig csináltam" - mondta az RTL rádiónak a világhírű brit zenész.

A lemez az 1920-1940-es évek hangzását idézi majd, McCartney apjának a fiatalkorát akarja felidézni. A lemezen ismert dalok szerepelnek, amelyeket nemcsak ő, hanem egész családja és az egész világ dúdolt. Ezek mellett a 69 éves művész saját szerzeményei is helyet kapnak az albumon.

"Együtt dolgoztam Diana Krall-lal és más nagyszerű dzsesszzenészekkel, mint John Clayton. Ez egy nagyon gyengéd, intim lemez, amelyet egy üveg bor vagy egy csésze tea mellett hallgathat az ember. Hangulatos zene" - fogalmazott.

Paul McCartney 2012-ben megjelenő másik albuma egy "hagyományos" stúdióalbum lesz. "Talán pop, talán rock, talán pszichedelikus... ki tudja?" - mondta a zenész, aki legutóbb 2007-ben jelentkezett új stúdiólemezzel, a Memory Almost Full cíművel.